Chablis Vieilles Vignes Tour du Roy - 2006

VITA VINER 12.5%
Sigva
Skapades 2008-11-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Frankrike Chablis
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Druvor: 100% Chardonnay.
Karaktär: Medelstor och mycket frisk med fin frukt och toner av mineral. Medelfyllig smak, ung och frisk i klassisk, ren chablisstil. Medellång eftersmak med stor koncentration.
Passar till: Medelkraftiga rätter av fisk och skaldjur, eller till lättare, ljusa kötträtter.
Vininflikation: Delvis handskörd i september. 50% av vinet har jäst på ståltank vid en temperatur av 20 grader. 50% har jäst på franska ekfat. Hälften av vinet har sedan mognat på rostfria ståltankar och resten på franska, medelrostade, 228 liters, gamla ekfat som var mellan 1 och 5 år gamla.
Vinmakare: Jean-Bernard Marchive
Producenthistorik: Grundades 1986 av Lyne och Jean-Bernard Marchive efter det att gården varit i Lynes familjs ägo i flera generationer. Jean-Bernard är vinmakare, och hans intention är att lyfta fram vinernas terroir. Därför används ståltankar och emaljerade tankar för jäsning och lagring för de flesta viner.
Området: Vinerna i Chablis växer på en unik typ av kalkrik jordtyp: Kimmeridgian. Den är ofta rik på skaldjurs-avlagringar vilket ger vinet en fantastisk mineral-karaktär. Området är kallt, med stor risk för vårfrost. Som skydd mot frosten har man två metoder. Antingen besprutar man plantorna med vatten, vilket ger ett skyddande ishölje, eller så tänder man stora kaminer i vingården så att luften värms upp.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 169 Kr 8512501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer