Betyg
0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet med mörkröd färgnyans.
Doft: Stor och komplex doft med karaktär av mogna bär, tobak, choklad.
Smak: Fyllig med ungdomlig syra och karaktär av kryddor, mörka körsbär choklad och fat.
Vinifiering:Bric dël Fiasc görs på 100 % Nebbiolo. Druvorna skördas manuellt i början av oktober från vingården Bric del Fiasc, en 2,5 hektar stor vingård belägen i Castiglione Faletto. Här är vinerna mjukare och de mognar tidigare än vinerna från kommunerna Barolo och La Morra. Alkoholjäsningen äger rum med skalkontakt på rostfria tankar vid traditionell temperatur 30-32°C under 10-12 dagar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning innan det dras över på ekfat, där det mognar 24 månader. För att störa vinet så lite som möjligt i dess utveckling så sker all förflyttning av vinet i källaren endast med hjälp av gravitation. Faten är av franskt ursprung och storleken varierar mellan 225 och 600 liter. Vinet buteljeras utan filtrering och mognar en tid på flaska innan det anses färdigt.
Servering: Passar bra till kraftiga kötträtter av nöt,lamm och vilt.
Lagring:5-10 år
Info: Lanseras på Systembolaget 2006-08-07, kvantitet 600 flaskor.
Doft: Stor och komplex doft med karaktär av mogna bär, tobak, choklad.
Smak: Fyllig med ungdomlig syra och karaktär av kryddor, mörka körsbär choklad och fat.
Vinifiering:Bric dël Fiasc görs på 100 % Nebbiolo. Druvorna skördas manuellt i början av oktober från vingården Bric del Fiasc, en 2,5 hektar stor vingård belägen i Castiglione Faletto. Här är vinerna mjukare och de mognar tidigare än vinerna från kommunerna Barolo och La Morra. Alkoholjäsningen äger rum med skalkontakt på rostfria tankar vid traditionell temperatur 30-32°C under 10-12 dagar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning innan det dras över på ekfat, där det mognar 24 månader. För att störa vinet så lite som möjligt i dess utveckling så sker all förflyttning av vinet i källaren endast med hjälp av gravitation. Faten är av franskt ursprung och storleken varierar mellan 225 och 600 liter. Vinet buteljeras utan filtrering och mognar en tid på flaska innan det anses färdigt.
Servering: Passar bra till kraftiga kötträtter av nöt,lamm och vilt.
Lagring:5-10 år
Info: Lanseras på Systembolaget 2006-08-07, kvantitet 600 flaskor.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 523 Kr | 9834901 | Beställning |
Kommentarer