Berberana Vina Alarde Gran Reserva - 2000

RÖDA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades 2007-03-06 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 80% Tempranillo, 20% Garnacha
Framställning: Efter en noggrann och varsamt utförd jäsning får vinet ligga kvar på tank i hela 12 månader. Detta för att säkerställa att vinet är helt och hållet stabiliserat innan vinet pumpas över till de traditionella ekfaten gjorda på amerikansk ek. För att uppnå benämningen Gran Reserva har vinet lagrats på dessa ekfat i 36 månader och sedan ytterligare 36 månader på flaska.
Utseende: En djup granatröd färg med en uppenbar tegelfärgad rand som vittnar om åldersmognaden.
Doft: Vinets långa lagring har gett vinet en subtil och komplex doft av mörk frukt, rostade aromer, kryddor och en generös vaniljton.
Smak: Smaken är harmonisk och silkeslen samtidigt som vinet bjuder till med en fyllig kropp med inslag av fat, mörka bär och torkad frukt. Vinet bär de karakteristiska dragen av en Gran Reserva från Rioja.
Användningsområden: Vinet går att njuta av på egen hand eller till mat, då gärna till kraftiga fågelrätter som vildand eller fasan med säsongens passande tillbehör som rostade rotfrukter. Detta vin gör sig även bra till fläskkött, gärna långkok då köttet har fått bräsera i rött vin med vitpeppar och lagerblad. Undvik söta smaker i maten då de tenderar att stöta sig med smakerna från de rostade faten. Serveras vid 17ºC i glas med stor kupa för att fånga upp de många komplexa och subtila aromerna.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 88 Kr 272101 Ordinarie
750 ml 88 Kr 8257701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer