L'Essentiel - 2001

RÖDA VINER 14%
Bibendum
Skapades 2007-05-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Beskrivning: Vinets färg är nyansrikt där lila toner syns i det mörkröda och intensiteten har ett enormt djup. Den kraftfulla något ungdomliga doften bjuder på karaktärer av mörka röda bär som jordgubbar och körsbär. Dessutom upplevs läckra aromer av kaffe och vanilj. Smaken är fyllig och har även den en något ungdomlig stil vilket upplevs i friskheten, strävheten och eldigheten. Bakom detta finns dock en stor härlig fruktighet som åter igen för tankarna till mörka röda bär och i det här fallet rör det sig om bigarråer, svarta vinbär och björnbär. Dessutom finns utsökta toner av mörkrostade kaffebönor. Eftersmaken är lång och behagfull vilket tyder på en mycket bra kvalitet.
Passar till: Detta vin passar utmärkt till medelkraftiga till kraftiga kötträtter. Då vinet har en påtaglig friskhet och strävhet kan det vara idé att servera dessa rätter med någon krämig sås eller smakrik potatisbakelse. Något syrligt eller salt hjälper också till att ta ner dessa smaker för att sedan lyfta fram fruktigheten i vinet. Detta vin gör sig också mycket bra i kombination med ostar av medelstark karaktär.
Vi rekommenderar att vinet luftas en stund innan det serveras.
Framställning: Detta vin har tillverkats av särskilt utvalda druvor av sorterna Syrah, Carignan och Grenache som kommer från upp till 40 år gamla rankor. Året för skörden visade sig ha utvecklat dessa druvor till något alldeles extra vilket vinmakaren tog till vara på. Vädret var exemplariskt med sol och värme under den sista mognadsperioden och mycket lite regn föll. Genom att vinifiera druvsorterna separat och sedan sammanföra dem i en blend har man fått fram denna komplexa slutprodukt. Jäsningen för druvorna har skett genom traditionella metoder under en period på ca 20 till 25 dagar innan man har lagt vinet på ekfat för mognad.

Lagring: inet har en enorm charm nu med sin härliga friskhet, eldighet och trevliga frukt men med bra lagringsförhållanden kommer vinet att bli ännu smakrikare. Vinet kan med lätthet sparas upp till sex, sju år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 199 Kr 8318201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer