Brand Riesling Grand Cru - 2005

VITA VINER 13%
Nigab
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
1 1 0.0
Senaste betygen
Brink
2012-02-18 9
Årgångar
2005
2009
Karaktäristik:
- Gul färg.
- Stor, mycket fruktig doft med inslag av aprikos och lindblom. Typisk rieslingkaraktär.
- Torr och mycket fyllig smak med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak.
Passar till: Smakrika fiskrätter, även med gräddiga såser. Charkuterier.
Lagring: Konsumtionsfärdigt i dag, men utvecklas med 2-3 års lagring
Vinet: Vid början av Munsterdalen med utsikt över staden Turckheim ligger denna grandcru vingård Brand. Sluttningen ligger syd— sydväst med ett enastående läge för varma och långa soltimmar.
Producenten: Cave de Turckheim anses allmänt som ett av de allra bästa kooperativen i Alsace. En stor del av förklaringen till detta är att druvorna kommer från några av de allra bästa vingårdarna i Alsace - på kullarna runt staden Turckheim. Från starten på 1950-talet har man idag växt till 240 vinodlande medlemmar och den totala vingårdsarealen är 360 hektar. Man har en toppmodern vinanläggning, med allt som hör därtill - från pneumatiska pressar till rostfria ståltankar.
Cave de Turckheim på nätet: www.cave-turckheim.com
Området: Genom historien har Alsace långa tider tillhört Tyskland, och man har därför en lång tradition att odla druvsorter som man normalt mer associerar med Tyskland än Frankrike. Trots sitt nordliga läge har Alsace ett mycket varmt klimat, vilket i kombination med de aromatiska druvsorterna ger unika viner med både kraft och elegans.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 159 Kr 8771901 Beställning
Brink
2012-02-18 9

Kommentarer
Brink
Elegant, smakrik, markerade toner av gröna äpplen och honungssötma. Söt, men inte alls påträngande som de ibland kan vara. Mycket god.
9