Cuvée Ste Catherine Riesling Grand Cru Schlossberg l'Inédit - 2003

VITA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2008-04-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 100% Riesling
Framställning: Det här är ett hårt selekterat urval av sent skördade druvor från gamla stockar i vingården Schlossberg. Tack vare hög mognad ger de ett vin med rik, sötaktig frukt. För bästa karaktär och finess, pressas druvorn i hela klasar (ej avstjälkade) och därefter låter man musten sedimentera i ett dygn innan den klara musten bringas till jäsning i stora, gamla ekliggare (dessa ger ingen smak). I regel undviks den malolaktiska jäsningen så att man bibehåller vinets fräschör. Därefter buteljeras vinet ungt.
Utseende: Djup halmgul färg.
Doft: Stor, mycket rik och generös doft med tydligt inslag av solmogna, sent skördade druvor - mogen persika, lemon curd, honung och en släng av botrytis, men med en fint bibehållen druvkaraktär.
Smak: Fyllig, mäktigt fruktig smak med tydlig sötma (dock ej som ett dessertvin!) som balanseras av en frisk syra, god druvkaraktär och en lång, mycket komplex eftersmak som slutar torrt!
Användningsområden: Till följd av vinets koncentration bör maten också vara av det smakrikare slaget, gärna grillade fiskar, halstrade skaldjur (pilgrimsmuslor, havskräftor) eller ljust kött som kalv och kyckling. Eftersom det här vinet har en viss sötma, kan det också kombineras med rätter som antingen har någon sötma från råvarorna, eller som är feta (prova till gåslever och liknande!). Vinner på lagring i flera år, men är också god att dricka nu - då bör den luftas i karaff i en halvtimma eller två före servering. Drickes vid cirka 10-12 grader.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 469 Kr 8826201 Beställning
Kommentarer