Betyg
0
Årgångar
2006 |
2009 |
Karaktär: Royal Claret är ett ungt och fruktigt vin i doften, med liten, men märkbar fatkaraktär. Ett typiskt spanskt vin av söta, mogna druvor och aningen ekfat.
Druvor: Garnacha 60%, Tempranillo 40%
Lagras: Kan lagras upp till 3-4 år men är egentligen inte ett lagringsvin.
Passar till: Lättare kötträtter av fågel och ljust kött. Milda ostar, gärna hårdost.
Mer om Royal Claret: Denna Rioja kommer från den stora Bodegas Franco-Españolas i Logroño, en av de större firmorna i distriktet. I Royal-serien ingår Claret som det lätta röda standardvinet till ett bra pris. Royal är annars i huvudsak en exportprodukt. I Spanien säljs vinet under namnet Rioja Bordon med stor framgång tack vare en mycket uppskattad relation mellan pris och kvalitet. Druvorna kommer från odlingar främst i Rioja Alavesa. Men även en del från de två andra distrikten Rioja Alta och Rioja Baja, vilka betyder övre respektive nedre Rioja. Vinet är jäst på rostfria ståltankar på traditionellt vis och har därefter lagrats dels på ståltank, dels på ekfat i åtta månader. Det ståltrådsnät man ser på en del viner från Rioja har sin upprinnelse i att man sökte skydda sig mot förfalskningar från andra distrikt. Under nätet satt då ett ursprungssigill över korken.
Druvor: Garnacha 60%, Tempranillo 40%
Lagras: Kan lagras upp till 3-4 år men är egentligen inte ett lagringsvin.
Passar till: Lättare kötträtter av fågel och ljust kött. Milda ostar, gärna hårdost.
Mer om Royal Claret: Denna Rioja kommer från den stora Bodegas Franco-Españolas i Logroño, en av de större firmorna i distriktet. I Royal-serien ingår Claret som det lätta röda standardvinet till ett bra pris. Royal är annars i huvudsak en exportprodukt. I Spanien säljs vinet under namnet Rioja Bordon med stor framgång tack vare en mycket uppskattad relation mellan pris och kvalitet. Druvorna kommer från odlingar främst i Rioja Alavesa. Men även en del från de två andra distrikten Rioja Alta och Rioja Baja, vilka betyder övre respektive nedre Rioja. Vinet är jäst på rostfria ståltankar på traditionellt vis och har därefter lagrats dels på ståltank, dels på ekfat i åtta månader. Det ståltrådsnät man ser på en del viner från Rioja har sin upprinnelse i att man sökte skydda sig mot förfalskningar från andra distrikt. Under nätet satt då ett ursprungssigill över korken.
Kommentarer