Merlot de Bordeaux

RÖDA VINER 12.5%
Premium Wines
Skapades 2008-02-19 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Frankrike Bordeaux
Druva
Merlot
Senaste betygen
lspinnars
2008-11-30 4
Smaktyp: Röda viner, fruktiga & smakrika
Beskrivning: Doften är medelstor med druvtypiska inslag av mörka bär, russin, tobak och lakrits. Smaken är medelfyllig och fruktig med bra balans och välnyanserad eftersmak.
Passar till: Till medelkraftiga kötträtter och utvalda ostar. Varför inte en protvinmarinerad helstekt fläskotlettrad med skysås och gräddkokta rotfrukter.
Framställning: Sedan generationer har familjen Lurton specialiserat sig på att framställa vin av Sauvignon Blanc men även Merlot från Bordeaux. Jacques & François Lurtons bordeauxviner kommer från olika egendomar i Entre-Deux- Mers. Man väljer ut druvor med speciella egenskaper som ska ge intensiva och aromatiska viner, vara friska, ha tropiska aromer och fullt ut visa druvans fruktkvalitet. Bröderna Lurton har verkligen utvecklat en samhörighet med den här druvsorten som på ett underbart sätt visar hur vinerna blir om druvorna vuxit på kalkleriga jordmånar i Bordeaux. De röda görs av 100 procent Merlot som traditionellt vinifieras utan kontakt med ek, de filtreras heller aldrig.
Lagring: Kan lagras ett par år om man så önskar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 61 Kr 419301 Ordinarie
lspinnars
2008-11-30 4

Kommentarer