Les Clos Château Isenbourg Tokay Pinot Gris - 2003

VITA VINER 13%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Pinot Gris
Senaste betygen
Efter att i generationer ha producerat vin på var sitt håll slog familjerna Dopff och Irion ihop sin produktion 1945. Med säte i Riquewihr framställer Dopff & Irion viner såväl från egna vingårdar som från kontrakterade odlare. Den fem hektar stora vingården belägen runt slottet är unik i Alsace då den är mycket stor för att vara en så kallad Clos, det vill säga inhägnad. Här görs serien Isenbourgs stolhet, Clos du Château Isenbourg. Endast det bästa är gott nog, vinrankorna sköts om minutiöst och skördeuttaget är lågt. Stilen är modern och mycket elegant, torr och frisk. I serien Comtes d´Isenbourg återfinner vi druvorna Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris och Pinot Blanc.

Smaktyp: Druviga och Blommiga
Framställning: Manuell, mild pressning och en temperaturkontrollerad jäsning. Vinet låg sedan fyra månader på jästfällningen för att därefter filtreras. Vinframställningen avslutades med att vinet fick ligga några månader på ståltank för att mogna.
Karaktäristik: Gyllene färg. En komplex doft av aprikos, persika och honung. Friskt och torrt med en bra längd.
Användning: Passar till fiskrätter eller asisiatiska rätter med söta och kryddiga inslag.
Övrigt: Kan lagras i 8-10 år och bör drickas vid 10-12 grader. Vingården Clos du Château d´Isenbourg är en ovanlig företeelse i Alsace. Med 5 ha omgärdade av en stenmur som påverkar mikroklimatet är det en vacker syn med sina terrasserade odlingar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 159 Kr 8118601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer