Léon Beyer Tokay-Pinot Gris Sélection de Grains Nobles - 1989

VITA VINER 14%
Premium wines
Skapades 2007-01-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Pinot Gris
Senaste betygen
Beskrivning: En ljuvlig doft med ädelröta samt inslag av fullmogen Cantaloupemelon, aprikos och honung. Söt mycket koncentrerad och aromatisk smak med fetma och parfymtoner i den underbart långa eftersmaken. Ett stort vin.
Passar till: Allena med vinintresserade vänner eller till färsk gåslever med sauternesgelé. Funkar med sin sötma även till lättare frukt och bärdesserter. Varför inte en urgröpt fullmogen melon med melonkulor, och färska hallon.
Framställning: Man använder sig av mycket traditionella metoder i vinframställningen men med modern utrustning. De har inget laboratorium utan testar och väljer helt baserat på provsmakning. Marc Beyer gör alla sina viner torra (undantaget Vendange Tardive och Selection de Grains Nobles). Man är helt emot trenden att göra viner med lite restsötma för att lyckas bättre i provningar. I stället är de helt fokuserade på Gastronomi, vinerna skall drickas till mat!
Det finns ingen annan producent i Alsace som är listade på så många stjärn krogar i Frankrike som Léon Beyer. Vinerna är dessutom mycket långlivade.
De är negativt inställda till Grand Cru systemet eftersom de anser att det missbrukas genom att ge för många gårdar och för stora arealer denna beteckning. Istället har man sina egna namn på Cuvéerna, bla Riesling Les Ecaillers och Cuvée des Comtes d´Eguisheim. Druvorna till dessa viner har en kvalitets nivå som motsvarar Vendange Tardive och kommer från lägena Eichberg och Pfersigberg. Dessa viner görs endast de bästa årgångarna.
Lagring: Är underbar att dricka idag. men förgyller ett vinförråd och utvecklas säkert ytterligare 15 år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 456 Kr 8213902 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer