Sàgana Nero d'Avola - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Sicilien Italien
Druva
Nero d´Avola
Senaste betygen
Årgångar
2004
2006
Framställning: Dessa Nero d´Avoladruvor kommer från Butera, sydöstra Sicilien som ger hög och intensiv mognadsgrad med mycket färg och koncentration. Efter skörd så avstjälkas och vinifieras alla druvor separat. Jäsningen sker vid 28-30 grader i mellan 10- 15 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker sedan i 225-liters ekfat där vinet lagras i 12 månader innan buteljering.
Utseende: Ung, mycket mörk färg.
Doft: Stor, mycket rikt fruktig, mineralrik doft med typiska inslag av solmogna björnbär och svarta vinbär. Ett rostat inslag av ekfaten, som är väl inbäddade i den rika frukten.
Smak: Fyllig, koncentrerad och fruktdriven smak i mycket ursprungstypisk stil med balanserade tanniner, mild men fin syra och en generös björnbärston.
Användningsområden: Bäst passar det här vinet till riktigt smakrika rätter, helst av kött, fågel och vilt, med kraftiga skysåser och rika tillbehör (rotfrukter, svamp). En annan väg att gå för att möta vinets kraft är med krämiga och feta tillhehör (risotto, gräddsåser, ost etc). Vinet vinner på att luftas en stund i karaff innan servering.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 259 Kr 8123901 Beställning
Kommentarer