Betyg
0
Senaste betygen
Årgångar
1998 |
2000 |
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Beskrivning: En underbart intensiv bärfruktig och örtkryddig doft med lätt inslag av sötlakrits. Ett smakrikt vin med kryddighet och mycket bra fruktighet och smaklängd. Ett fantastiskt italienskt syrahvin.
Passar till: Till lite kraftigare köttanrättnigar gärna med italiensk inspiration. Varför inte en grillad kalvfilé med mustig rödvinsreduktion och karl-johansvamprisotto med parmesanflan
Framställning: Isole o Olena är en av de absoluta toppproducenterna i Toscana. Vin makaren Paolo de Marchi införde tidigt Syrah i sina vingårdar. Totalt har man tre hektar planterat med druvsorten. Vinet jäses på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Överpumpning och delestage genomförs en gång per dag. Delestage är en metod som man började använda på alla röda viner från 1997. Metoden innebär att man tömmer tanken på all must, skalresterna får torka i två till tre timmar innan man häller tillbaks musten igen. Detta förfarande ger bättre extraktion av smaker, färg och karaktär från skalen. Vinet lagras ett år på ekfat där 15% är nya franska och amerikanska fat.
Lagring: Är en upplevelse att dricka idag, men kommer att glädja en vinlagrare många år framöver.
Beskrivning: En underbart intensiv bärfruktig och örtkryddig doft med lätt inslag av sötlakrits. Ett smakrikt vin med kryddighet och mycket bra fruktighet och smaklängd. Ett fantastiskt italienskt syrahvin.
Passar till: Till lite kraftigare köttanrättnigar gärna med italiensk inspiration. Varför inte en grillad kalvfilé med mustig rödvinsreduktion och karl-johansvamprisotto med parmesanflan
Framställning: Isole o Olena är en av de absoluta toppproducenterna i Toscana. Vin makaren Paolo de Marchi införde tidigt Syrah i sina vingårdar. Totalt har man tre hektar planterat med druvsorten. Vinet jäses på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Överpumpning och delestage genomförs en gång per dag. Delestage är en metod som man började använda på alla röda viner från 1997. Metoden innebär att man tömmer tanken på all must, skalresterna får torka i två till tre timmar innan man häller tillbaks musten igen. Detta förfarande ger bättre extraktion av smaker, färg och karaktär från skalen. Vinet lagras ett år på ekfat där 15% är nya franska och amerikanska fat.
Lagring: Är en upplevelse att dricka idag, men kommer att glädja en vinlagrare många år framöver.
Kommentarer