Collezione de Marchi Syrah - 2000

RÖDA VINER 13.5%
Premum Wines
Skapades 2007-11-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Toscana Italien
Druva
Syrah
Senaste betygen
Årgångar
1998
2000
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Beskrivning: En härligt kryddig och fruktig doft med inslag av mörka bär, vitpeppar och litet inslag av Tretornstövlar. Smaken är fyllig, mycket fruktig med härlig koncentration och balans.
Passar till: Till kraftigare köttanrättningar och utvalda ostar. Varför inte ginmarinerad renkalvsinnanlår med tranbärssås och ostfyllda potatiskroketter
Framställning: Isole o Olena är en av de absoluta toppproducenterna i Toscana. Vin makaren Paolo de Marchi införde tidigt Syrah i sina vingårdar. Totalt har man tre hektar planterat med druvsorten. Vinet jäses på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Överpumpning och delestage genomförs en gång per dag. Delestage är en metod som man började använda på alla röda viner från 1997. Metoden innebär att man tömmer tanken på all must, skalresterna får torka i två till tre timmar innan man häller tillbaks musten igen. Detta förfarande ger bättre extraktion av smaker, färg och karaktär från skalen. Vinet lagras ett år på ekfat där 25% är nya franska och amerikanska fat. Vinet lagras på flaskan i två år innan det släpps på marknaden.
Lagring: Är en upplevelse att dricka idag, men kommer att glädja en vinlagrare många år framöver.
Liknande artiklar
Kommentarer