Nyheter


2020-03-22 av Shimmy

iGlaset har fått en ny design


2015-03-03 av lasseg


2015-02-25 av lasseg

Det ramlar in ett rejält gäng med riktigt bra öl på hyllorna nu i Mars, kom och ta en titt..


2015-02-10 av lasseg

Den tjugonde februari är det dags igen för exklusivt släpp på bolaget. Vi har samlat nyheterna i ett behändigt paket.


2014-09-10 av lasseg

Håll till godo, ett paket med små partier för september 2014


Tidslinje

Myspanda
Jackdaw Blåbär
7

"Blå/rosa öl som är helt platt, endast en liten skumkant i glaset. doften är spontanjäst med lite blåbär (tänk skog) och en hint aceton. Smaken är riktigt sur med acetontoner, känner inte mycket av blårbären, men det är i alla fall gott! "
Hopper
Roslagens Tropisk IPA
5

"Doftar tropisk frukt, smakar lite väl lite tropisk frukt. Som allt annat från Roslagens Brygghus så är det tråkigt och fegt."
Brolla
Nómada La Manchurita
4

"Vatten med lätt missfärgning till utseende, med stort, krispigt skum som lägger sig snabbt. Doftar frukt, äppel-juice och syrligt. Smakar röda vinbär, syrligt, järn, fizzy och citronvatten. Mycket tråkig öl, funkar säkert för dem som bara vill ha en törstsläckare."
shaitan
Myspanda
Lagunitas Cherry Jane
6

"Rosa lätt disigt öl med ljusrosa skum med små bubblor. Doften är körsbär men kärnor (mandel). Smaken är söt/sur med mycket mandel och en del körsbär. Mindre sötma och mer syra, gärna lite mer 'färska' körsbär så hade det varit mycket bättre. Nu OK, inte mer."
Roslagens Tropisk IPA
5

"Orange öl med vitt skum med stora bubblor. Köpte den bara för namnet... :) Doften är ganska humlig, men lite trist. Smaken är ok men det är allt lite väl snålt med humle för att kalla sig tropisk IPA. Ok beska men det är ingen topp öl.. "
Jackdaw Avklädd
8

"Orange öl helt utan kolsyra. Doften är i spoantanjäst + ekfat det är acetonigt. Smaken är rikigt sur och inte så ekig som den var i doften, äpplen i eftersmaken. God."
Örebro Brygghus Ramble On
7

"Rosa disigt öl med ljust rosa skum med små bubblor. Doften är lite skogsbär. Smaken är sur med bär men de är inte så tydliga... Helt ok men kunde haft lite mer bär i alla fall."
Kallholmen Levande Dubbel IPA
5

"Inköpt i Skellefteå på något bolag, missade att jag testat den förut.. Så vi kör igen. Oranget öl med stort skum som är smutsvitt med små bubblor. Doften är ganska mild humle med engelska toner. Smaken är besk men de kommer rätt långt bak, det är ganska dåligt med humle annat än för beskan. Satte en 6'a sist och de är den inte riktigt värd så får sänka lite."
Kallholmen Levande IPA
6

"Inköpt i Skellefteå på något bolag... Oranget öl med lite dis, vitt skum som blev ett litet lock. Doften är ganska trist för en IPA. Smaken var lite bättre men det saknas aromhumle, ganska mild, ok beska. "
Myspanda
Oppigårds Indian Tribute
5

"gåva från mor och far, det var väldigt längesedan jag drack denna, men då gillade jag den. Bärnstensfärgad öl som är klar, smutsvitt skum som sjunker snabbt till ett lock med blandade bubblor. Doften är trist, engelsk med mera malt i än humle. Ser att jag gav den 7'a sist. Smaken är besk, men sen händer de inget mer, ingen aromhumle, Trist tycker jag nu när vyerna har breddats lite. "
Myspanda
Oppigårds New Sweden IPA
6

"Får sänka till 6 från 7. "
Oppigårds New Sweden IPA
6

"Gåva från mor och far, såg nu att jag hade druckit denna innan vilket jag inte mindes. Gul disig öl med vitt skum med stora bubblor. Doften är humlig och ganska pigg. Smaken är lite lätt tvålig och inte så där superkul. Tycker mycket av Oppigårds öl är överskattade, i alla fall enligt min mun. "
FERNA Forge Brewery von Hermansson Pale Ale
5

"Gåva från mor och far. Bärnstensfärgat med svagt dis, skumet är vitt men sjönk snabbt till ett tunnt lock. Doften är lite halvtrist humle (Engelsk stil). Smaken beskrivs rätt bra ovan, ingen favorit för mig, gillar mer aromhumle och lite lättare/ljusare i smaken."
jonas861
Pfungstädter Edel-Pils Premium
6

"Ny öl och nytt bryggeri. Historien om bryggeriet startade med en krog när Justus Hildebrand öppnade "Zum Hirsch" med servering och eget bryggeri i Hahn. Ölet blev snabbt populärt, men Justus insåg att det var svårt att brygga den öl han ville i Hahn. För att brygga den kalljästa ölstil han ville ha behövde han en djup, sval källare, vilket var omöjligt i Hahn pga ortens grundvatten, som går nära markytan. Som ett resultat av detta flyttade han och bryggeriet till Pfungstadt år 1846. Helt klart godkänd pilsner, men finns många tyskar som är bättre bla Jever"
Myspanda
FERNA Forge Brewery Bockhammar
5

"Kaffefärgat öl med cappuccinofärgat skum men dog snabbt. Doften är klassisk IS och smaken är fyllig först men sen lite tunnare och blaskig med en trist bismak, köper inte IS längre uten detta var en gåva från mor/far. "
Duckpond Topolino
7

"Rosa disigt öl med ljusrosa skum med små bubblor. Doften är passionsfrukt och jordgubbar. Smaken är syrliga bär, passionsfrukt, jordgubbar och vanilj. Gott friskt och fruktigt. "
Boon Oude Geuze Mariage Parfait
8

"Trodde jag hade testat den här, men det var bara med med körsbär, så fick beställa en flaska från bolaget (2016) stod det på den. Doften är fantastik, det är spontanjäst delux. Färgen är orange och disig skummet var vitt och la sig som ett lock i glaset med små bubblor. Smaken är god, riktigt god med mycket smaker av spontanjästen. Det är fyllig smak också som det borde vara med denna procenten. "
Stigbergets Mistlur
7

"gul/orange disigt öl med bra doft av humle, skumet blev det inte så mycket med, bara ett tunnt lock. Det var bra smak av humle, inte speciellt besk och lite klent med kolsyra. Hade lite för stora förväntningar på detta bryggeri. Men OK IPA i alla fall. "
Myspanda
FERNA Forge Brewery Pelle på stenen
5

"gåva från mor och far, Ser ut lite som kloakvatten med smutsvitt skum med små bubblor. Doften är humlig som sig bör, påminner lite om en äldre dansk IPA, kan de vara Amager IPA kanske, rejäl beska, inte så mycket aromhumle. Inga fel men inte så kul heller..."