Betyg
1
Årgångar
2001 |
2003 |
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Beskrivning: Intensiv och nyansrik bouquet med inslag av kryddor, mörka bär och cederträ. Smaken är medelfyllig med mjuk och mycket välstrukturerad smak med inslag av kryddor i den långa eftersmaken.
Passar till: Till den elganta kötträtten. Varför inte en gödkalvstek med gräddsås, smörstekt ostronskivling och vårens primörer.
Framställning: I september 1995 nådde druvorna optimal mognadsgrad. Efter skörd jästes vinet under en temperatur av 22 grader. Skalmaceration pågick under 23 dagar. Naturlig malolaktisk jäsning genomfördes och sedan lagrades vinet i 30 månader på franska små ekfat. Den slutgiltiga lagringen på flaskan påbörjades sålunda Oktober 1998.
Lagring: En njutning att dricka idag, men kan mycket väl lagras ytterligare många år om man så önskar.
Beskrivning: Intensiv och nyansrik bouquet med inslag av kryddor, mörka bär och cederträ. Smaken är medelfyllig med mjuk och mycket välstrukturerad smak med inslag av kryddor i den långa eftersmaken.
Passar till: Till den elganta kötträtten. Varför inte en gödkalvstek med gräddsås, smörstekt ostronskivling och vårens primörer.
Framställning: I september 1995 nådde druvorna optimal mognadsgrad. Efter skörd jästes vinet under en temperatur av 22 grader. Skalmaceration pågick under 23 dagar. Naturlig malolaktisk jäsning genomfördes och sedan lagrades vinet i 30 månader på franska små ekfat. Den slutgiltiga lagringen på flaskan påbörjades sålunda Oktober 1998.
Lagring: En njutning att dricka idag, men kan mycket väl lagras ytterligare många år om man så önskar.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 199 Kr | 7272801 | Beställning |
Kommentarer
jlp1