Weinbach Pinot Gris Cuvée Sainte Catherine I - 2007

VITA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2010-01-27 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Pinot Gris
Senaste betygen
Årgångar
2007
2008
Druvsorter: 100% Pinot Gris
Framställning: För bästa karaktär och finess, pressas druvorn i hela klasar (ej avstjälkade) och därefter låter man musten sedimentera i ett dygn innan den klara musten bringas till jäsning i stora, gamla ekliggare (dessa ger ingen smak). I regel undviks den malolaktiska jäsningen så att man bibehåller vinets fräschör. Därefter buteljeras vinet ungt.
Utseende: Halmgul färg.
Doft: Stor, djup och tät doft med en läckert rostad ton (terroir) och med en fint kryddig arom av peppar, därtill med en god och rik fruktighet med typiska inslag av mogen banan. Mycket druvtypisk.
Smak: Relativt fyllig, generöst fruktig och intensiv med en viss sötma, men också med en syrlighet som balanserar den rika frukten. Eftersmaken är lång och lätt kryddig med en god frukt.
Användningsområden: Detta smakrika vin kräver mat av motsvarande kraft, fisk eller ljust kött spelar ingen roll, men rätten kan gärna ha en antingen fet karaktär eller sötaktig smak. Grillade skaldjur, kyckling med gräddsås eller en klassisk anklever får gärna stå på menyn. Vinet sötma balanserar både nämligen både söta smaker och feta konsistenser på ett perfekt sätt. Drickes vid cirka 10 grader.
Liknande artiklar
Kommentarer