Château de Sancerre - 2005

VITA VINER 12.5%
Nigab
Skapades 2008-04-04 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktäristik:
- Ljus, gul färg med en liten grön ton
- Doften är druvtypisk och fruktig med inslag av svarta vinbärsblad & fläder
- Smaken är torr, krispig och fruktig med distinkt druvkaraktär och uppfriskande mineralkaraktär i eftersmaken.
Passar till: Färska skaldjur, fiskrätter eller getost. Servera vid 8-10 grader.
Lagring: Vinner inte på lagring.
Vinet: Skördar startar inte förrän i början av oktober. Druvorna pressas inom två timmar efter skörd och musten jäser vid 17-19 grader på ståltankar. Efter avslutad jäsning får vinet vila i några månader på tank innan buteljering.
Producenten: Chateau de Sancerre har en historia som sträcker sig tillbaka till 900-talet, då ett befäst slott byggdes på denna strategiska position i övre Loiredalen. Detta slott förstördes på 1600-talet och i mer än 200 år stod endast ruiner fanns kvar, innan slottet 1874 åter byggdes upp. Chateau de Sancerre omfattar vingårdar på 45 hektar i hjärtat av Sancerre, 919 köptes slottet med tillhörande vingårdar av Louis Alexandre Marnier-Lapostolle, skaparen av likören Grand-Marnier.
Området: Chateau de Sancerre omfattar vingårdar på 45 hektar i hjärtat av Sancerre,. Mitt i Frankrike, där floden Loire tar sin början, ligger detta mytomspunna vindistrikt där man odlat vin sedan romartiden. Från romartiden fram till 1800-talet var just närheten till floden en stor fördel, då nästan allt vin transporterades med båt. Idag är långa sträckor av Loire i stort sett inte mer än ett dike, och vin transporteras med tåg eller lastbil. Den unika jordmånen i Sancerre finns dock kvar, och fortsätter att göra de vita vinerna från området till några av de mest eftertraktade i världen. Det bästa vingårdarna i Sancerre ligger på en jordmån som innehåller flinta - silex - något som ger vinerna extra ryggrad och kraft och gör dem mer långlivade. Traditionellt har man hävdat att den speciella rökiga/flintiga karaktären hos vinerna från Sancerre kom just från flintan i jorden.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 144 Kr 8839201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer