Viña Pomal Reserva - 2004

RÖDA VINER 12.5%
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Rioja Spanien
Druva
Tempranillo
Senaste betygen
Årgångar
1994
2004
2007
Färg: Medelhög intensitet, rubinröd färg.
Doft: Medelstor doft med inslag av mörka bär, tobak, kryddnejlika, lakrits och vanilj.
Smak: Relativt fyllig, smakrik med mognadstoner. I smaken hittar man inslag av mörka bär, tobak, kryddnejlika, lakrits och vanilj. Balanserad fatkaraktär.
Konsumtion: 0-4
Användning: Nöt, gris och lammkött. Stekt, grillat eller i grytor

Bodegas Bilbainas grundades redan 1859. Det var nämligen då som fransmannen Savignon Frères et Cie slog sig ned i staden Haro som ligger i hjärtat av Rioja och etablerade sin vinrörelse. Firman är sedan drygt 90 år spanskägd och ingår numera i Codorníugruppen, som också omfattar Masia Bach och Raimat.

Bodegas Bilbainas äger drygt 265 hektar vingårdar i Rioja. Den bästa delen, knappt 100 hektar, säljs under namnet Viña Pomal. Traditionerna är gamla och man gör klassisk rioja på klassiskt vis och är faktiskt också den firma i Rioja som längst har buteljerat vin på den egna gården. Viña Pomal Reserva är gjort på 100 procent tempranillo. Druvorna kommer i huvudsak från Rioja Alta och skördas vid god mognad vilket i Rioja brukar innebära i slutet av september till slutet av oktober. Vinet har fått jäsa 6 månader på stora ekfat och sedan ytterligare 18 månader på amerikanska ekfat. Därefter har vinet fått vila minst i två år på flaska innan det kommer ut på marknaden. Bodegas Bilbainas anser att deras viner alltid ska överträffa minimikraven för lagring, och därför lagras alla deras viner avsevärt längre än vad reglerna i Rioja egentligen kräver.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 8910201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer