Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon - 2010
RÖDA VINER 13.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades
2007-02-16
av
iglaset
Betyg
3
Vinberedning: Druvorna skördas maskinellt under april månad och 70% lagras sedan på amerikanska ekfat och 30% på ståltank i mellan sex till åtta månader.
Färg: Mörk purpurfärg med rubinröd kant.
Doft: En relativt komplex doft av choklad, vanilj, ekfat, blommor (viol) och mörka bär, främst svarta vinbär.
Smak: Smaken kännetecknas av choklad, vanilj, mörka bär och en tydlig eukalyptus-ton.
Serveringstemp: 18-20° C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring men kan sparas ett par år.
Vin och mat: Passar till smakrika kötträtter gärna med en sås smaksatt av vinbär, som kan matcha vinbärstonen i vinet eller till kraftiga pastarätter med krämig sås. Tonerna i vinet går bra ihop med lammrätter med örtinlsag. Även perfekt till hårdost.
Producent: Redan 1883 såg Don Melchor de Concha y Toro potentialen att odla vin vid Maipofloden. Han importerade franska vinrankor från Bordeaux för att göra sina första viner. Idag är Concha y Toro en av Chiles största och viktigaste vinproducenter. Man producerar bl a de kända vinerna Trio, Casillero del Diablo, Frontera, Sunrise och Chiles flaggskepp och deras stolthet Don Melchor Cabernet Sauvignon. Legenden föddes för mer än hundra år sedan på vingården Concha y Toro. Don Melchor ville behålla gårdens finaste viner för sig själv och för att skrämma bort obehöriga ur sin vinkällare lät han sprida ryktet att djävulen huserade i vinkällaren. Därav namnet Casillero del Diablo, djävulens källare
Färg: Mörk purpurfärg med rubinröd kant.
Doft: En relativt komplex doft av choklad, vanilj, ekfat, blommor (viol) och mörka bär, främst svarta vinbär.
Smak: Smaken kännetecknas av choklad, vanilj, mörka bär och en tydlig eukalyptus-ton.
Serveringstemp: 18-20° C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring men kan sparas ett par år.
Vin och mat: Passar till smakrika kötträtter gärna med en sås smaksatt av vinbär, som kan matcha vinbärstonen i vinet eller till kraftiga pastarätter med krämig sås. Tonerna i vinet går bra ihop med lammrätter med örtinlsag. Även perfekt till hårdost.
Producent: Redan 1883 såg Don Melchor de Concha y Toro potentialen att odla vin vid Maipofloden. Han importerade franska vinrankor från Bordeaux för att göra sina första viner. Idag är Concha y Toro en av Chiles största och viktigaste vinproducenter. Man producerar bl a de kända vinerna Trio, Casillero del Diablo, Frontera, Sunrise och Chiles flaggskepp och deras stolthet Don Melchor Cabernet Sauvignon. Legenden föddes för mer än hundra år sedan på vingården Concha y Toro. Don Melchor ville behålla gårdens finaste viner för sig själv och för att skrämma bort obehöriga ur sin vinkällare lät han sprida ryktet att djävulen huserade i vinkällaren. Därav namnet Casillero del Diablo, djävulens källare
Kommentarer
Galivan
kultingen