Betyg
2
Druvor: Tempranillo 90% och Graciano 10%
Beskrivning: Helt klar, röd till tegelröd färg. Intensiv, komplex doft med mogna fruktiga toner och inslag av läder, kryddor och fat. Kraftfull, smakrik rund smak med silkiga tanniner, mogna fruktiga toner och lång fin eftersmak med inslag av lakrits och ceder.
Framställning: Tempranillodruvorna kommer från vingårdarna Briñas, Labastida och Vilalba och Gracianon från Melchoron 1 och 2. 1995 var ett mycket bra år i Rioja. Skörden påbörjades i mitten av oktober och druvorna var perfekt mogna med bra balans i syra, socker och aromer. Man skördar alla sina gårdar för hand under de svalaste delen av dygnet så att druvorna är i perfekt kondition när de anländer till vineriet. Vinerna jäser på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Alkoholjäsningen och macerationen pågick i 10 dagar och den malolaktiska jäsningen följde därefter. Vinet fick vila på ståltank fram till juni 1996, då de fördes över till nästan nya fat av amerikansk ek. Man genomförde omdragningar var sjätte månad fatlagringen. Man buteljerade vinet i juli 2000 efter en mycket lätt filtrering för att behålla maximalt med smaker. Därefter påbörjades buteljlagringen.
Lagringsmöjligheter: Vinet är färdigt för konsumtion men utvecklas ytterligare i 10 till 15 år vid goda lagringsförhållanden.
Passar bra till: Medelkraftiga och kraftiga köttanrättningar. Utmärkt till kolgrillad entrecote med kryddsmör.
Beskrivning: Helt klar, röd till tegelröd färg. Intensiv, komplex doft med mogna fruktiga toner och inslag av läder, kryddor och fat. Kraftfull, smakrik rund smak med silkiga tanniner, mogna fruktiga toner och lång fin eftersmak med inslag av lakrits och ceder.
Framställning: Tempranillodruvorna kommer från vingårdarna Briñas, Labastida och Vilalba och Gracianon från Melchoron 1 och 2. 1995 var ett mycket bra år i Rioja. Skörden påbörjades i mitten av oktober och druvorna var perfekt mogna med bra balans i syra, socker och aromer. Man skördar alla sina gårdar för hand under de svalaste delen av dygnet så att druvorna är i perfekt kondition när de anländer till vineriet. Vinerna jäser på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Alkoholjäsningen och macerationen pågick i 10 dagar och den malolaktiska jäsningen följde därefter. Vinet fick vila på ståltank fram till juni 1996, då de fördes över till nästan nya fat av amerikansk ek. Man genomförde omdragningar var sjätte månad fatlagringen. Man buteljerade vinet i juli 2000 efter en mycket lätt filtrering för att behålla maximalt med smaker. Därefter påbörjades buteljlagringen.
Lagringsmöjligheter: Vinet är färdigt för konsumtion men utvecklas ytterligare i 10 till 15 år vid goda lagringsförhållanden.
Passar bra till: Medelkraftiga och kraftiga köttanrättningar. Utmärkt till kolgrillad entrecote med kryddsmör.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 299 Kr | 746201 | Ordinarie |
Kommentarer
Liden
Crassus