Betyg
0
Senaste betygen
Vonne
2010-08-13Joppe2000
2010-05-15schwamp
2008-07-09A.D.
2007-04-17LoppanHoppan
2007-04-17
Druvsorter: 100% Merlot
Framställning: Druvorna handskördas i slutet av februari. Efter krossning ges musten två dagars kallmaceration, för att sedan jäsas med tio dagars skalkontakt i rostfria ståltankar. Under vinifieringen pumpas vinet över skalkrosset. Vinet genomgår malolaktisk jäsning i tankarna och pumpas sedan över till franska ekfat, både nya och ett år gamla, för lagring i cirka 12 månader.
Utseende: Ung, purpurröd färg.
Doft: Drygt medelstor, aningen yppig och mörkt bärfrukt doft i fint druvtypisk stil med en kryddig och rostad fatton och ett uns av vinbärste.
Smak: Medelfyllig, något aromatisk och mörkt bärfruktigt smak i en bordeauxlik stil med fin struktur (tydlig, men mycket balanserad strävhet) och en lång, generös och fruktig eftersmak med en lätt knäckig fruktsötma.
Användningsområden: Ett bra allroundvin till de flesta fågel- och kötträtter, gärna grillade och serverade med smakrika såser. Kan också serveras till något kryddhet mat. Ett givet vin till barbeque - då gärna serverat något svalare (cirka 16-17 grader).
Framställning: Druvorna handskördas i slutet av februari. Efter krossning ges musten två dagars kallmaceration, för att sedan jäsas med tio dagars skalkontakt i rostfria ståltankar. Under vinifieringen pumpas vinet över skalkrosset. Vinet genomgår malolaktisk jäsning i tankarna och pumpas sedan över till franska ekfat, både nya och ett år gamla, för lagring i cirka 12 månader.
Utseende: Ung, purpurröd färg.
Doft: Drygt medelstor, aningen yppig och mörkt bärfrukt doft i fint druvtypisk stil med en kryddig och rostad fatton och ett uns av vinbärste.
Smak: Medelfyllig, något aromatisk och mörkt bärfruktigt smak i en bordeauxlik stil med fin struktur (tydlig, men mycket balanserad strävhet) och en lång, generös och fruktig eftersmak med en lätt knäckig fruktsötma.
Användningsområden: Ett bra allroundvin till de flesta fågel- och kötträtter, gärna grillade och serverade med smakrika såser. Kan också serveras till något kryddhet mat. Ett givet vin till barbeque - då gärna serverat något svalare (cirka 16-17 grader).
Kommentarer