Tarsus Ribera del Duero

RÖDA VINER 13%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2007-02-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: Tinta del País (tempranillo) 100%.
Ursprung: Ribera del Duero
Vinberedning: Jäsningen har skett 20 till 30 dagar vid en temperatur på 28-30°C och vinet har sedan lagrats i tolv månader, varav sex månader vardera på amerikanska respektive franska fat. En tredjedel av dessa ekfat är nya och resten är mellan två och tre år gamla. Vinet har sedan fått mogna ytterligare ett år till, men denna gång på flaska.
Färg: Djup purpurfärg med röd kant s.k. ”rim” och med en härlig lyster.
Doft: Stor, komplex med dofter av kaffe, mocka, fat, plommon, mörka bär och med ett inslag av mogna körsbär och mandelkärna.
Smak: Elegant, modernt och smakrikt – så kan man sammanfatta Tarsus 1998! I det här något unga medelfylliga vin finns en fantastisk koncentration av mörka bär, ekfat, kaffetoner och med en balanserad syra och alkohol. I den långa eftersmaken finns toner av vita blommor. Tanninerna, som är kraftiga, är aningen unga och vinet kommer mjukna med åldern.
Serveringstemp: ca 18-20°C
Hållbarhet: Det här vinet kommer utvecklas under många år (ca 5-8 år) framöver, men går även att dricka idag.
Vin och mat: Vinet i sin lite köttiga maskulina stil kommer nog bäst till sin rätt när det serveras med lite kraftigare rätter. En grillad biff eller stek möter nog upp tanninerna i vinet bra.
Producent: Bodegas Tarsus som är utformat i stil av ett franskt chateau, ligger på en högplatå i hjärtat av D.O. Ribera del Duero. Alla druvor skördas för hand och den speciella jordmånen ger vinet en speciell karaktär.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 199 Kr 8390301 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer