Produkttyp: Röda viner - fylliga
Färg: Tät, mörk röd.
Doft: Elegant druvtypisk doft i utomordentlig balans med den kryddiga ekfatskaraktären och det påtaliga inslaget av Montalcinos speciella terroir.
Smak: Fyllig smak med yppig, rik mörk svartvinbärsfrukt i fullständig balans med det lika rika tannininnehållet. Mycket friskt, saftigt fruktig vin med stor smakrikedom och oändligt lång eftersmak. "Stramt & nyanserat".
Passar till: Eleganta kötträtter av lamm, nöt och vilt.
Tillverkning & lagring: Jäsning i 150 hl stora rostfria ståltankar som med sin grunda och vida konstruktion ger större kontaktyta mellan skal och must. Denna maceration tar ca 20 dagars vid kontrollerad temperatur under 30°, med daglig nedtryckning av skalhatten, varpå skalen extraheras på sitt rika polyfenoliska innehåll. Lagring 18 månader i nya små franska ekfat från Allier, Tronçais och Blois, följt av ytterligare ett års lagring på flaska. Kan sparas 5-10 år.
Färg: Tät, mörk röd.
Doft: Elegant druvtypisk doft i utomordentlig balans med den kryddiga ekfatskaraktären och det påtaliga inslaget av Montalcinos speciella terroir.
Smak: Fyllig smak med yppig, rik mörk svartvinbärsfrukt i fullständig balans med det lika rika tannininnehållet. Mycket friskt, saftigt fruktig vin med stor smakrikedom och oändligt lång eftersmak. "Stramt & nyanserat".
Passar till: Eleganta kötträtter av lamm, nöt och vilt.
Tillverkning & lagring: Jäsning i 150 hl stora rostfria ståltankar som med sin grunda och vida konstruktion ger större kontaktyta mellan skal och must. Denna maceration tar ca 20 dagars vid kontrollerad temperatur under 30°, med daglig nedtryckning av skalhatten, varpå skalen extraheras på sitt rika polyfenoliska innehåll. Lagring 18 månader i nya små franska ekfat från Allier, Tronçais och Blois, följt av ytterligare ett års lagring på flaska. Kan sparas 5-10 år.
Kommentarer