Villiera Merlot

RÖDA VINER 14%
Sigva
Skapades 2007-07-30 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Stellenbosch Sydafrika
Druva
Merlot
Senaste betygen
Druvor: 100% Merlot
Karaktär: Röd färg. Kryddig, mogen utvecklad doft med fatkaraktär. Mogen doft med inslag av plommon vanilj och grönpaprika. Eldigt vin med integrerad fatton.
Passar till: Medel- till smakrika kötträtter, gärna vilt med gräddsås och svamp, eller till vildsvin med mustig rödvinssås.
Vininflikation: Handskörd i februari, mars. Jäsning på rostfria ståltankar i 7 dagar. Vidare lagring i 12 månader på franska, små ekfat, delvis nya och delvis 5 år gamla.
Vinmakare: Jeff Grier.
Producenthistorik: Familjen Griers traditioner av vinmakning började på 1970-talet då kusinerna Jeff och Simon Grier studerade till oenolog respektive vitikultör. Några år senare slöt sig Cathy Grier (numera Brewer) till gården för att vidareutveckla och öka försäljningen. Tillsammans la de fram filosofin som är att vinerna från Villiera skall reflektera den unika karaktären av jordmånen och varje årgång skall få behålla sin personlighet. Ständig utveckling och investering i gården sker kontinuerligt. Vingården är 240 ha stor och här produceras vita, röda, rosé samt mousserande viner.
Området: I Stellenbosch ligger några av de bästa rödvinsproducenterna som står för mycket hög kvalitet. Distriktet har ett gynnsamt klimat för vinodling då det svalkas av vinden från havet. Staden är 300 år gammal och området är fyllt av vinegendomar, spännande sevärdheter och många trevliga restauranger.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 96 Kr 456901 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer