KWV Reserve Sauvignon Blanc - 2006

VITA VINER 13%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2008-02-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Vinet har en medeldjup guldgrön färg och en stor, fruktig doft med inslag av tropisk frukt, fikon samt toner av gräs och grönpeppar. Smaken är fyllig med balanserad syra, fruktig med inslag av gröna äpplen, krusbär och toner av tropisk frukt. Ett komplext vin med lång eftersmak.
Passar till: Det här vinet är en utmärkt aperitif! Passar även väl till de flesta fisk- och skaldjursrätter och fräscha sallader.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna kommer från Somerset West i södra Stellenbosch där det råder medelhavsklimat med varma, torra somrar som svalkas av kyligare vindar från Atlanten. Vinstockarna är planterade i sluttningar på skifferjord med underliggande lager av lera, vars dränering erbjuder en jämn och balanserad växtlighet åt druvorna. Skördeuttaget är alltid lågt, endast 6-8 ton/ha och reserve tillverkas av noga utvald frukt. De speciellt skördade druvorna jäser med skalkontakt det första dygnet för att sedan jäsa helt torrt vid 10-12 °C. Vinet vilar på sin jästfällning i ca tre månader innan det filtreras och buteljeras.

KWV Reserve tillhör de mest sofistikerade av företagets viner och vänder sig främst till de som eftersöker nya vinerfarenheter. De tillverkas enligt “nya världenkonceptet” och är ständigt prisbelönta.
Kort om: Företaget tillverkar viner i flera olika serier av jämn och hög kvalitet. Sydafrikas kanske mest välkända vin, KWV Roodeberg, lanserades i Sverige för mer än 50 år sedan och hyllas av journalisterna. Det var ett av de första vinerna på marknaden efter avskaffandet av apartheid!

KWV bildades 1918 som en sammanslutning av Sydafrikas vinproducenter. Syftet var att hantera den djupa kris som vinnäringen då befann sig i. Sedan 1997 är företaget ett börsnoterat aktiebolag och en av landets absolut viktigaste aktörer inom vin- och spritproduktion. Bolaget är även starkt engagerade i landets demokratiseringsprocess och är det enda stora vinföretaget med betydande del svart ägande.

Vineriet är faktiskt världens största, motsvarande 10 fotbollsplaner!
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 93 Kr 8661001 Beställning
Kommentarer