Il Sogno Barbera d'Asti Superiore - 2004

RÖDA VINER 13.5%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-02-07 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Barbera d'Asti Italien
Druva
Barbera
Senaste betygen
Karaktär: Intensiv, komplex och välbalanserad doft av solmogna mörka bär och viss fatkaraktär. Druvtypisk, rund, harmonisk och välbalanserad smak, dock utan Barberas traditionellt aggressiva syror, med lätt rostad fatkaraktär och en relativt lång eftersmak.
Lagras: Kan lagras.
Passar till: Smakrika rätter som rosmarin- och vitlökspäckad lammstek, traditionell rostbiff eller en salvia- och citronkryddad fläskfilet och till inte alltför starka ostar.
Mer om Il Sogno Barbera d'Asti: Il Sogno är det första vinet från Piemonteproducenten Scrimaglio på den svenska marknaden Vilka drömmar kan då en patriark i Barbera ha? Många och varierande, men att kunna lämna efter sig ett livsverk byggt med en övertygelse och hårt arbete - att sätta Barbera på världskartan - har varit den gemensamma drömmen för vinkooperativen Vinchio-Vaglio Serra och Nizza Monferrato, samt vinproducenterna Scrimaglio och Fontanafredda. "Patriarkens dröm" - Il Sogno del Patriarca - är en samproduktion dem emellan. Resultatet är en Barbera d'Asti Superiore av både hög kvalitet och kvantitet, som nu skall marknadsföras över hela världen. Endast de bästa vingårdarna, som genom århundraden visat sig vara särdeles lämpade för Barberadruvan, har använts. Tekniskt ansvarig är "oenologgurun" och Barbera d'Astiexperten Giuliano Noè. Resultatet är en intensiv, komplex och välbalanserad doft av solmogna mörka bär och viss fatkaraktär. Druvtypisk, rund, harmonisk och välbalanserad smak, dock utan Barberas traditionellt aggressiva syror, med lätt rostad fatkaraktär och en relativt lång eftersmak. Serveras i rumstemperatur (20-22 grader) och dekanteras gärna ett par timmar innan. Cantina Scrimaglio är en familjeägd firma med rötterna djupt i Barbera d'Astis mylla. Ursprungligen kommer släkten från Frankrike och hette Escrimeaux (fäktare), men sedan början på 1600-talet har de odlat vin i området runt Nizza Monferrato. Förutom Il Sogno, görs andra viner från Barbera d'Asti, Barbera del Monferrato, Dolcetto d'Alba, Barolo, Barbaresco, mm.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 3204801 Beställning
750 ml 135 Kr 7594101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer