La Tota Barbera d'Asti - 2005

RÖDA VINER 13.5%
Sigva
Skapades 2007-03-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Barbera d'Asti Italien
Druva
Barbera
Senaste betygen
Druvor: 100% Barbera.
Karaktär: Stor doft med modern, sötaktig körsbärston och nyanser av både fatlagring och choklad. Medelfyllig smak med rik, fruktig, mild sötma och fin syrlighet. Balanserad strävhet.
Passar till: Medelkraftiga fågel- och kötträtter, gärna kryddstarka.
Vininflikation: Handskörd från en 10 ha liten grönskörd i augusti för att reducera till 1,4 kg druvor per vinbuske. Handskörd i slutet av september från de mellan 5-60 år gamla gamla vinrankorna. Temperaturkontrollerad jäsning i rostfria ståltankar med skalkontakt i 10 dagar och därefter har vinet lagring på gamla ekfat.
Vinmakare: Mario Olivero
Producenthistorik: Kullarna i San Martino Alfieri är mycket bra placerade för att göra toppviner av druvan Barbera. Namnet Alfiera kommer från den historiska vingården som ägdes av familjen Alfieri i 300 år. Vingården ligger i söderläge och vinraderna som planterades 1037 går från öst till väst. Nuvarande planteringstätheten är 4500 plantor per ha. Idag drivs gården av Marquis Alfieri somtillsammans med sina tre döttrar (Giovanna, Emanuela och Antonella) har säkrat att den historiska vintraditionen går vidare på slottet Alfieri.
Området: I Piemonte pågår det en snabb utveckling från den traditionella vinframställningen med viner som kräver lagring i decennier, till moderna viner med fruktsötma men som ändå har en stor koncentration och balans. En av de stora vinnarna är moderna Barbera som idag räknas som ett av de bästa vinerna i Piemonte.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 185 Kr 8673701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer