Léon Beyer Riesling les Écaillers - 2004

VITA VINER 13%
Premium Wines
Skapades 2008-04-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Riesling
Senaste betygen
Årgångar
2000
2004
Smaktyp: Vita viner, friska & fruktiga, torra
Beskrivning: En bra och druvren doft med inslag av citrus och mineral. Smaken är torr med rasig syra fin elegans. Eftersmaken är aromatisk med mycket fin längd.
Passar till: Till medelkraftiga och kraftigare fisk och skaldjursanrättningar. varför inte en ugnsbakad fläta av lax och långa med skaldjursrisotto och gratinerade ostron.
Framställning: Företaget grundades 1867 i Eguisheim. Den lilla staden Eguisheim är den torraste orten i hela Frankrike. Just här är de skyddande bergen Vogeserna som högst, så man ligger i regnskugga. Genomsnittlig årsnederbörd är endast 400 ml/år. Familjen Beyer har odlat vin här sedan 1580. Man äger 20 hektar vingårdar och man köper druvor från 50 hektar kontrakterade vinodlare. Av hela produktionen exporterascirka 75 procent.Leon Beyer är en producent som tillhör det allra yppersta statusskiktet i Alsace med ett mycket starkt fokus på toppgastronomi. Vinerna är listade på alla trestjärniga restauranger utom två. Attityden till Grand Cru-systemet är negativ, eftersom man menar att det missbrukas. Till exempel vid det berömda läget Sporen odlades det ursprungligen på 4,5 hektar. Idag är denna vingårdsareal tiodubblad.
Efter alkoholjäsningen har vinet fått vila på rostfria ståltankar och traditionella fat fram till buteljering. Man använder sig av mycket traditionella metoder i vinframställningen men med modern utrustning. De har inget laboratorium utan testar och väljer helt baserat på provsmakning
Lagring: Kan lagras flera år om man så önskar
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 249 Kr 8181401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer