Cuvée Ste Catherine Riesling - 2007

VITA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2009-09-05 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Riesling
Senaste betygen
Årgångar
2007
2011
Druvsorter: 100% Riesling
Framställning: Druvorna kommer till 90% från de lägre delarna av vingården Schlossberg - resten från andra delar av vingården. För bästa karaktär och finess, pressas druvorn i hela klasar (ej avstjälkade) och därefter låter man musten sedimentera i ett dygn innan den klara musten bringas till jäsning i stora, gamla ekliggare (dessa ger ingen smak). I regel undviks den malolaktiska jäsningen så att man bibehåller vinets fräschör. Därefter buteljeras vinet ungt.
Utseende: Blekt halmgul färg.
Doft: Drygt medelstor, mycket rik och djup doft med fin balans mellan fruktighet och mineraltoner, och med en komplext rökig touche av mineral. I nuläget fortfarande ung och inte helt utvecklad.
Smak: Medelfyllig, djup och bred smak med en ung och stram syra som balanseras av en rik, nästan fet persiko- och limeliknande frukt. Eftersmaken är lång och mycket god, men ung och stram.
Användningsområden: Tack vare den strama syran är Riesling allra bäst till maträtter med sälta och/eller syra, exempelvis salta skaldjur och surkål med charkuterier. Utmärkt till fisk och skaldjur med syrliga vinsåser eller med gräddiga såser. Gärna även till sushi. Vinner på lagring i flera år, men är också god att dricka nu - då bör den luftas i karaff i en halvtimma eller två före servering. Drickes vid cirka 10-12 grader.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 509 Kr 8804801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer