Girolamo - 2001

RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2007-03-10 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Toscana Italien
Druva
Merlot
Senaste betygen
Årgångar
2001
2003
2003
Druvsorter: 100% Merlot
Framställning: Druvorna krossas och vinifieras i små ekliggare med 20 dagars total maceration. Därefter flyttas vinet över till franska medelrostade ekfat för lagring, en större del av tiden på sin jästfällning för att berika vinet, under 12-18 månader (beroende på årgång).
Utseende: Mycket mörkt rubinröd färg.
Doft: Doften är stor, rik och fruktdriven med djup och intensiva toner av blåbär och björnbär, men också med komplexa kaffetoner från faten. Stor typicitet för druvsorten.
Smak: Fyllig, generös smak med massiv fruktighet i typisk druvstil - här finns intensiv mörk bärfrukt, avrundad och nyanserat söt kolaton, i första hand rund och fruktdriven men men en bra struktur av de balanserade tanninerna och faten. Lång, ren och yppig eftersmak med saftig syra.
Användningsområden: Gärna smakrika rätter av kött och vilt, helst serverade med smakrika mörka vinsåser eler tillbehör som har ett visst inslag av grädde (feta konsistenser gifter sig perfekt med den rika frukten). Även bra till mjuka ostar. Vinner på att luftas i karaff en stund innan servering. Vinglasen bör ha en stor kupa så att vinets rika aromer tillåts blomma ut.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 399 Kr 8625701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer