Comtes d'Isenbourg Riesling - 2006

VITA VINER 12.5%
Domaine
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Riesling
Senaste betygen
Området: Med skydd av bergskedjan Vogeserna ligger den långsmala regionen Alsace. Alsace har historiskt tillhört Frankrike och Tyskland i omgångar, och regionen är en skön blandning av dessa bägge länder. Vanligaste druvsorterna är riesling, pinot blanc, muscat, sylvaner, gewurztraminer och pinot gris.
Producenten: Chateaux & Terroirs äger den fantastiska egendomen Château Isenbourg i byn Rouffach. Slottet ligger mitt i den muromgärdade 5 ha stora vingården. Producenten gör också viner från andra odlingar.
Vinet: Comtes d’Isenbourg Riesling framställs av sent mogna Druvor som plockats för hand och sedan pressats varsamt, utan att musten har någon kontakt med skalen. Vinet har sedan jästs fyra veckor i ståltankar, under kontrollerad temperatur för att behålla fruktigheten. Vinet har inte genomgått någon malolaktisk jäsning. Efter jäsningen vilar vinet på fällningen under några månader innan det filtreras och buteljeras. Riesling är den druva med mest lagringspotential bland druvsorterna i Alsace.
Karaktär: Färgen är klar och ljusgul. Doften är frisk och ren och fruktig med inslag av mineral. Smaken är mycket frisk och fruktig med inslag av petroleum. God lång eftersmak.
Serveras: Vid 10-12° till skaldjur eller fisk. Prova gärna till ugnsbakad lax med Skaldjurssås.
Lagring: Gott nu, men utvecklas några år framöver.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 8990601 Beställning
Kommentarer