Rubio San Polo - 2006

RÖDA VINER 13.5%
The Wineagency Sweden AB
Skapades 2008-04-07 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Toscana Italien
Druva
Sangiovese
Senaste betygen
Producenten: Poggio San Polo är en egendom i en av Toscanas klassiska vinregioner, DOCG-området Brunello di Montalcino. San Polo ligger söder om staden Montalcino, nära byn Sant’Antimo. Här, i perfekt läge på 450 meters höjd över havet, i sluttningarna ner mot Sant’Antimo-dalen, finns San Polos vingårdar. Egendomen har de senaste åren rustats upp – bland annat har ett nytt, toppmodernt vineri färdigställts lagom till skörden 2006 – och sedan 1997 har vinerna ständigt fått toppbetyg av internationella vinbedömare. I fjol förvärvades egendomen av Veneto-företaget Allegrini i partnerskap med den amerikanske vinimportören Winebow. De köpte San Polo och ytterligare ett Montalcino-företag, Montluc, och de båda slås nu samman och ska operera under San Polos namn. De nya ägarna har deklarerat sin avsikt att ytterligare utveckla kvalitén på San Polo-vinerna och har markerat detta genom att som konsult engagera Toscanas mest framgångsrika vinmakare, Carlo Ferrini, som bland annat också arbetar för Barone Ricasoli i Chianti Classico. San Polo producerar en klassisk brunello (även i det nya vineriet har man satsat på jäskar av betong!) och dessutom en rosso di montalcino samt ett rött IGT-vin, som fått namnet Rubio, även det gjort på enbart sangiovese-druvor.
Vinifikation: Druvorna jäste och macererade i temperaturkontrollerade tankar 12-15 dagar. 2 gånger om dagen pumpade man druvmust från botten av tanken över skalmassan.
Lagring: Vinet har lagrats i 10-12 månader i 30/60 hektoliter stora ekfat.
Vinets karaktär: Ungdomlig, fruktig, något kryddig doft med inslag av mörka körsbär och fat. Friskt, fruktigt, ungdomligt vin med inslag av körsbär, mörka plommon, fat och örter.
Passar till: Passar bra till rätter av lamm- eller nötkött.
Ursprung: Toscana
Vinmakare: Mauro Fertonani och Luca Dattoma
Druvor: 100% Sangiovese
Förslutning: Naturkork
Liknande artiklar
Kommentarer