Casamatta - 2007

RÖDA VINER 12.5%
Primewine Sweden
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Toscana Italien
Druva
Sangiovese
Senaste betygen
Framställning: Sangiovesevinet Casamatta ifrån Vincigliata strax utanför Florens är resultatet av ett långt samarbete med vinmakaren Alberto Antonini, ägaren Bibi Graetz och ett antal odlare av högklassig Sangiovesefrukt. Målet har varit att ta fram ett ursprungstypiskt vin från regionen som kan fungera som ett komplement till det mycket koncentrerade vinet Testamatta. Efter att man hade selekterat bort den Sangiovese-frukt som inte skulle vara med i Testamatta och fått in frukten från de lokala odlarna så jästes detta vin endast på temperaturkontrollerade ståltankar. Ingen ek brukades för att förta "terroirtonerna" i vinet.
Utseende: Ung, purpurröd färg.
Doft: Medelstor, ren och mycket modern doft med fina toner av sötsyrliga körsbär, kaffe och örter.
Smak: Medelfyllig, fruktig och frisk smak med toner av vinbär, körsbär och med en viss kryddighet. Lång, stram och komplex eftersmak med nyanser av tobak.
Användningsområden: Medelkraftiga rätter av fågel och kött, gärna med komponenter som är salta (torkad skinka, parmesan, oliver), feta eller krämiga (risotto, pasta) eller syrliga (vinsåser spetsade med fin balsamvinäger). Smaksättning med tryffel eller tryffelsalami är också en säker väg till succé. Passar också bra till salta ostar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 109 Kr 8151501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer