Betyg
0
Senaste betygen
Paolo Caciorgna är en av Italiens främsta vinmakare och alla hans viner utgår från druvan och dess växtplats. Hans röda viner är fruktdrivna och mycket moderna – Caciorgna står för det Nya Italien.
Poderi di Ghiaccioforte ligger i Maremma i södra Toscana och det varma klimatet ger viner med syltigare frukt än resten av regionen.
Rosso dei Poderi Sangiovese är Ghiacciofortes “entrylevel” och består enbart av Toscanas klassiska druva. Druvorna plockas medvetet sent och eftersom ingen ek påverkar vinet upplevs verkligen Rosso dei Poderi som Äkta Sangiovese där druvan får spela ut sitt fulla smakspektrum.
Sangiovesedruvan ger utmärkta matviner tack vare en förnämlig syra men tack vare fruktrikedomen i Rosso dei Poderi fungerar den även utmärkt på egen hand.
Druvor: 100% Sangiovese
Klassificering: Toscano Rosso IGT
Geografi: Vingårdarna ligger i närheten av Scansano.
Smaktyp: Modern
Karaktär: Drygt medelfyllig, modernt fruktdriven smak med bra koncentration och inslag av syltade körsbär, blåbär och druvtypisk kryddighet.
Passar till: De flesta mildare kötträtter, t.ex. Helstekt majskyckling med svamprisotto.
Serveringstemperatur: 16°C
Total produktion: 30.000 flaskor
Vingård: Poggio
Planterades: 2000
Jordmån: Kalkrik lera med bra dränering
Altitud: 300 m.ö.h.
Skörd: För hand i början av september.
Skördeuttag: 2,0 kg/ranka
Framställning: Musten jäser i temperaturkontrollerade, rostfria jästankar vid max 28˚C, genomgår malolaktiskt jäsning och vinet lagras i nämnda ståltankar 6 månader innan buteljering.
Lagring: 0-2 år
Odlingsform: Ekologiskt odlat
Socker: 2,7 g/l
Syra: 5 g/l
Övrigt: Ekologiskt certifierade enligt EU.
Poderi di Ghiaccioforte ligger i Maremma i södra Toscana och det varma klimatet ger viner med syltigare frukt än resten av regionen.
Rosso dei Poderi Sangiovese är Ghiacciofortes “entrylevel” och består enbart av Toscanas klassiska druva. Druvorna plockas medvetet sent och eftersom ingen ek påverkar vinet upplevs verkligen Rosso dei Poderi som Äkta Sangiovese där druvan får spela ut sitt fulla smakspektrum.
Sangiovesedruvan ger utmärkta matviner tack vare en förnämlig syra men tack vare fruktrikedomen i Rosso dei Poderi fungerar den även utmärkt på egen hand.
Druvor: 100% Sangiovese
Klassificering: Toscano Rosso IGT
Geografi: Vingårdarna ligger i närheten av Scansano.
Smaktyp: Modern
Karaktär: Drygt medelfyllig, modernt fruktdriven smak med bra koncentration och inslag av syltade körsbär, blåbär och druvtypisk kryddighet.
Passar till: De flesta mildare kötträtter, t.ex. Helstekt majskyckling med svamprisotto.
Serveringstemperatur: 16°C
Total produktion: 30.000 flaskor
Vingård: Poggio
Planterades: 2000
Jordmån: Kalkrik lera med bra dränering
Altitud: 300 m.ö.h.
Skörd: För hand i början av september.
Skördeuttag: 2,0 kg/ranka
Framställning: Musten jäser i temperaturkontrollerade, rostfria jästankar vid max 28˚C, genomgår malolaktiskt jäsning och vinet lagras i nämnda ståltankar 6 månader innan buteljering.
Lagring: 0-2 år
Odlingsform: Ekologiskt odlat
Socker: 2,7 g/l
Syra: 5 g/l
Övrigt: Ekologiskt certifierade enligt EU.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 105 Kr | 8152401 | Beställning |
Kommentarer